Istanbul Film Festivali: PRINCE

Eğer calisiyorsaniz ve calışma saatleriniz cogunlugun calışma saatleri ile aynıysa; bilin ki kimse sizin sinema ile ilgilenmenizi falan beklemiyor. O yüzden universitede kurduğunuz hayalleri artık buruşturup cop sepetine atabilirsiniz.
Diyelim heveslendiniz, aldiniz elinize kitapcigi filmleri okudunuz işaretlediniz, art arda filme gitmek falan bunlar sizin icin sikinti degil bilakis zevk... Istediginiz filmlerin yüzde 80'ine gitme ihtimaliniz yok. Hafta ici saat 7de merkezi bir yerlerde olmayı beceren siz sanslilari saymazsak.. Haftasonları biletleri hemen tuketmisler zaten zombiler. Olaylar karisik.

Daha ajitasyon yapmayacagim. Cumartesi Rexx'te izlediğim (başka bir yere gidebilecek durumum yok zaten) iki film icin kucuk bir degerlendirme yazisi yazıyorum.

Prince:

Hollanda'nin varoslarinda (Varoş dediği yer Bati Ataşehir'den güzel) gecen film yeni yeni palazlanmaya baslayan ergenin buyume hikayesini anlatıyor. Babası eroinman, annesi ise umutsuz biri... Ayaub (ki bundan sonra ondan `Eyup` diye bahsedeceğim) yari hollandali, yari fasli bir genc. Eroinman babası oğlundan sürekli para bekliyor. Eyup de para karsiliginda babasından sevgi alıyor. Olgunlasmanin ilk asamasina erken yasta babasini çocuğu olarak görerek başlıyor.
4 kisilik bir arkadas grubu da, mahallelerindeki kabadayılar tarafından eziliyor. Yine de inanıyorlar `Our times will come` fikrine..

Müzikleri oldukça etkileyici, kimi zaman dogalliktan uzak ve teatral bir film izletiyor ilk filmiyle Sam de Jong. Karakterlerinin, super kahramanlara figürlerine donusmesine ramak kaldigi bir anda gerisin geri gerceklige donduruyor...

Filmin sonunda kurguda baglanmamis ipler kaliyor ve kolaya kacilmis bir halde bitiriyor ancak olusturdugu atmosfer ve karakterler oldukça basarili...

Filmlere puan vermek benim haddime degil.
Ici bos bokten filmler izleyeceğinize, bunu izleme listenize atin sirası gelince izleyin.



Bir diger yorum yapacagim film: ZERO MOTIVATION
onu daha sonra yazarim yoruldum simdi.

AEO.


Duzeltme: Berbat yazi icin kusra bakmayin; Asina olmadigim bir bilgisayarin, ingilizce klavyesinde ancak bu kadar oldu... Bir ara daha yakisikli hale getiririm.



Comments